Novinky z našeho ptačího světa 2018

Naše skupina vstupuje do svého třetího společného roku. Opět se Vám budeme snažit přinášet to nejzajímavější, co se u nás událo. Přejeme hezké čtení :-)

30:PRO

Všem návštěvníkům našich stránek, létacích či nelétacích akcí, milovníkům papoušků a i těm ostatním, bychom chtěli popřát jen to nej do nového roku 2019.

Další novinky roku 2019 naleznete zde >>


30:ŘÍJ

Na sklonku volnoletecké sezóny jsme se byli společně s Janou, Martinou a Norbertem, podívat v nové lokalitě, kterou objevil Karlos, v řeporyjském lomu. Přístupové cesty jsou velmi komplikované, ale nakonec jsme našli úzkou pěšinku k hezkému místu. Papoušci byli zprvu z tak velkého, otevřeného a hlubokého prostoru docela zakřiknutí, ale na konci už se jim vůbec nechtělo domů... Věřím, že na jaře sem ještě několikrát zavítáme. Bobina od Jany se skoro ani nehla, byla jako přísavka a maximálně si trošku poplétla. Zato Diego s Goldie se občas vydali na průzkum s občasným zastavením na stromech, které byli na dohled. Musím říct, že Diego s Goldie v tak náročném terénu, který znepříjemňoval občasný mírný nárazový vítr, ještě nelétali, ale myslím, že se s tím popasovali na jedničku. Nu, posuďte sami.

gallery

gallery

gallery

Celou fotogalerii z létání a video naleznete zde.


26:ŘÍJ

V Botanické zahradě byl prostor na velký úklid a úpravu ubikací. Papoušci byli na výstavě v Lysé nad Labem a úklidová četa to vzala pečlivě. Odtahaly se a vycídily klece, umyla se, nebo nahradila bidla a pro skupinku žaků vybavila voliéra v přízemí. Čistá voliéra čeká na bílé nebezpečí, ary a amazóňany.

gallery

gallery

gallery


21:ŘÍJ

O tomto víkendu jsem se vydali na pomoc Společnosti Laguna s přípravou voliér a terárií na výstavu Exotika 2018 v Lysé nad Labem. Na výstavě bude cca 45 papoušků z Laguny, tak bylo práce dost a vy se máte na co těšit. Samozřejmě nebudou k vidění jen papoušci a myslím, že každý milovník exotických zvířat si přijde na své. Určitě se přijeďtě podívat. Výstava se koná od středy 24.10.2018 do neděle 28.10.2018.

Celou fotogalerii z přípravy výstavy naleznete zde.

Podrobnosti o výstavě Exotika 2018 naleznete zde.


18:ŘÍJ

Nepřijmout pozvání od školy Obříství a společně s kamarádem Michalem a jeho Dorotkou jít mezi děti, by byla opravdu škoda. Každá osvěta dětí, že papoušek není hračka, že se musí o ně starat je na místě. Za další Dorotka létá po celém Obříství a tak je dobré dětem říct, jak se k ní mají chovat a co si nesmí dovolit. A jelikož bylo krásné počasí, proč se pak společně neprotáhnout. Bohužel jsem ty nejlepší okamžiky společného letu nefotil a sám se kochal. Jedna věc se ale stala. Riko nám poprvé přistál na stromě a to dost vysokém. Měl za sebou dlouhý prolet a okusování větví byla fajn zábava, proto se mu dolu moc nechtělo. Nicméně nakonec v pořádku sletěl dolu a ikdyž to bylo dost vysoko, několika kolečky snižoval výšku a následně přistál mamince na rameni. Šikulka jeden a to je teprve v družstvu mladší přípravka UZAVŘENÝCH KŘÍDEL. Pro prvoligový A tým, je toto naprostá samozřejmost :-).

gallery

gallery

gallery


17:ŘÍJ

Využíváme krásných dní k létání a tentokrát i se Sárou. Často se jí venku nechce létat, ale u nás jí nikdo nenutí. O to větší potěšení je, když se krásně s Rikem společně prolétnou. Foto Patrik 12 let, krásně jsi to nafotil. Fotky naleznete ve fotogalerii.

Celou fotogalerii z proletu naleznete zde.


01:ŘÍJ

Po bleskové domluvě jsme se v menším počtu - Venca, Katka, Martina, Norbert, Karlos a Nikola sešli podruhé na chatě v Předbořicích - opět spolu s papoušky. Počasí nám poměrně přálo. Nebylo sice nejtepleji, ale neustávající svit sluníčka po celý den nám teplotu velice zpříjemnil. Papoušci se prolétli a prozkoumali celé Předbořice a okolní pole, my si ugrilovali nějaký ten kus masa a nechybělo ani večerní pobavení ve formě aktivit. Během dne nás také navštívila Jana společně s Bertem. Moc se těšíme da další rok a další návštěvu této kouzelné lokality :-)

gallery

gallery

gallery

Celou fotogalerii z chaty naleznete zde.


18:ZÁŘ

Jeden podzimní den volnoletců
Ararauny Charlie a Laura si užívají babí léto naplno. Dnes jsme se vydali na ořechy, které u nás ale ještě nepadají, takže ary provedly samosběr a panička musí ještě pár dní počkat. Teplé slunce vybízelo spíš k opalování, nežli létání, prošli jsme se po poli a papoušci šplhali po stromech. Spokojené arušky pak zbytek dne odpočívaly ve své voliéře.

Fotogalerii naleznete zde.


13:ZÁŘ

Menší sestřih z několika procházek v podání Bárnyho a Elinky. Jedná se o klidné místo na pražském Chodově. Papoušci toto místo již velmi dobře znají, protože zde chodí létat skoro denně. Vždy zde potkáváme spoustu lidí na procházce, kteří se nad krásou papoušků v letu dlouho pozastavují a nevěřícně koukají, jestli papoušek někomu neuletěl.


26:SRP

Důvodem k společnému setkání nemusí být jen papoušci, i když většinou ano :-). Proto jsme se tentokrát sešli na kulturně sportovně společenské akci a vyrazili na PUTTING GOLF do Úžic. Myslím, že jsme si to užili, dobře se najedli a vyzkoušeli naše golfové umění. Super akce, jen tak dál.

Fotogalerii z golfu naleznete zde.


23:SRP

Byli jsme se podívat na 79. výstavě exotického ptactva a rostlin s názvem "Stepí a pralesem", která se koná v Botanické zahradě UK až do 2.9.2018. Laguna se aktivně podílí na pořádání výstavy - u pokladny má stánek s reklamními předměty, samozřejmě za doprovodu některých ochočených papoušků, předvádí i inkubátor s měsíčními mláďaty dvou kakaduů a ararauny. Proto jsme opět zapojili omladinu do krmení, aby měla Laguna další nástupce. Výstava je moc pěkná a všem ji moc doporučuji. Proto pokud to nemáte daleko, vyražte se do Botanické zahrady podívat, čas je do konce příštího týdne.

Fotogalerii z výstavy naleznete zde.


04:SRP

I letos jsme se jeli do Šumperka na akci Papouščí den 2018 do příjemného kempu Krásné. Akce to byla jako každý rok velmi vydařená, i když díky zaneprázdnění a nemocem některých z nás jsme nejeli v plném počtu. O tom, že jsme si to užili není pochyb a líbilo se to i našim papouškům. Hrdina výletu by se dal nazvat Oskárek, který prvně na této akci byl bez kšírků na volno a choval se naprosto báječně. Myslím, že Martina na něj může být patřičně hrdá. Určitě se podívejte na naši fotogalerii, kde nejsou jen papoušci, ale také dokumentace jak jsme si to na Krásném všichni užívali. Takže za rok opět.

Fotogalerii z akce naleznete zde.

V rámci Papouščího dne jsme také podporovali Lagunu a to prodejem paví brk, čehož se naše děti Kája a Patrik zhostili na výbornou a vybrali neuvěřitelných 8.407,- Kč. Všem kdo přispěli ještě jednou děkujeme.

Celý článek o podpoře Společnosti Laguna najdete zde.

gallery

gallery

gallery


19:ČEN

Péče o papoušky ve Společnosti Laguna obnáší i mazlení s miminky ve voliéře ve Škole Montessori, kde je několik papoušků. Díky Janě Černé, která je skoro každý den chodí opečovávat, se mají tyto prckové k světu.

Více o společnosti Laguna najdete na jejich internetových stránkách zde.

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


02:ČEN

Veřejné létání je úspešně za námi a musím se přiznat, že tak s velkou účastí veřejnosti asi nikdo z nás nepočítal. Každopádně všem děkujeme, že jste si přijeli podívat a věříme, že se Vám akce líbila. Třeba ji ještě letos zopakujeme.

Fotogalerii naleznete zde.

Fotogalerii od profi fotografů naleznete zde.


26:KVĚ

Dětský den v Bioparku Štít s papoušky. Podívejte se na krátký sestřih z prima dne.


12:KVĚ

Spolu se společností Laguna jsme se opět vydali do Bioparku Štít na podporu papoušků, kteří v Laguně máme. Jako i minulý rok zde budeme nepravidělně dojíždět a každý návštěvník se budu moci blíže seznámit nejen s našimi popaušky, ale hlavně s papoušky Společnosti Laguna.

Více o společnosti Laguna najdete na jejich internetových stránkách zde.

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


10:KVĚ

I letos chceme pro vás uspořádat veřejné létání a tak na něm intenzivně pracujeme. Zatím to vypadá na termín sobota 2.6.2018 od 10:00. Vhodnou lokalitu vybíráme a ladíme podmínky využití, pokud vše dopadne dobře, uvidíme se opět někde v blízkosti Mělníka. Toto jsou předběžné informace, konkrétní datum a lokalitu vám sdělíme co nejdříve. Těšíme se na vás.


06:KVĚ

Přidali jsme malou fotogalerie a pár videí Rika a Sárinky při společném létání.

Fotogalerii naleznete zde.

Videogalerii naleznete zde.


28:DUB

A máme zde první větší grilování v Roklince i s přespáním. Papoušci si to užili, my jsme se nadlábli a večer nás překvapila ještě návštěva hledačů kešek. Myslím, že to bylo více než vydařené.

Fotogalerii z grilování naleznete zde.


05:DUB

Teplé počasí přichází a s ním se rozjíždí i volnoletecká seznóna. Bohužel se ale i zvětšuje počet ulétlých papoušků, pozor na to. Opatrnosti není nikdy dost a ne vždy to má šťastný konec.

Více se dozvíte v našem článku zde.


03:BRE

Jelikož se nám teplé počasí zatím nedostavuje, je potřeba nechat proletět naše mazlíčky alespoň v hale kam pravidelně skoro celou zimu chodíme. Je super, že se najdou správci hal, kteří nás nechají proletět. Omluvte zhoršenou kvalitu fotek, osvětlení nebylo nejlepší a jak víme, použití blesku může papouškům ublížit.

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


01:LED

A je to zde - 1. ledna 2018 a my bychom Vám chtěli poprát vše nejlepší do nového roku a spousty nalétaných kilometrů bez nehod. Opět pro tento rok pro Vás připravujeme spoustu zajímavých akcí,jako je veřejné létání, akce v Bioparku Štít či podpora Společnosti Laguna.

Foto galerie


<< Novinky roku 2016        << Novinky roku 2017        << Novinky roku 2018        Novinky roku 2019 >>

zpátky nahoru