Novinky z našeho ptačího světa 2016

Rok 2016 je náš první společný rok a plně věříme, že není poslední. Podívejte se, co se vše událo a bude toho ještě více.

31:PRO

Všem návštěvníkům našich stránek, létacích či nelétacích akcí, milovníkům papoušků a i těm ostatním, bychom chtěli popřát jen to nej do nového roku 2017.

Další novinky roku 2017 naleznete zde >>

gallery


30:PRO

Skoro poslední den v roce 2016 jsme zajeli na letošní "silvestrovské" létání do haly Tenis Cibulka. Ptáčci se krásně prolétli a my si popřáli hodně spokojených kilometrů i v tom roce 2017.

Fotogalerii z létání najdete zde.


18:PRO

Dnešní den byl ve znamení vánočních klubových aktivit. Jako první se někteří z nás vydali do záchranné stanice pro papoušky Laguna, kde pomohli s úklidem papoušků a trošku je pomazlili. Následovalo grilování buřtů, kde jsme se sešli téměř všichni. Během opékání proběhlo předání vánočních dárků, mezi které patří například vánoční losy na miliónové výhry, hračky nebo balíčky sušenek pro papoušky. Sem tam nějaký ten tajemný dárek pod stromeček na Štědrý den. A v neposlední řade jsme také všichni dostali náš první klubový kalendář Uzavřená Křídla na rok 2017, který pro nás nechal jeden z našich členů vyrobit pod stromeček. Jelikož jedna naše členka musela zůstat dlouho v práci a nemohla se dostavit, tak jsme se ji rozhodli ve večerních hodinách udělat malé překvapení a buřty a dárečky ji dovézt do práce. No myslím, že překvapení se povedlo a bylo to moc fajn. Všichni se těšíme na další společnou akci.

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


10:PRO

Dnes byla v ranních hodinách vyslána přísně tajná čtveřice našich členů do Jihlavské ZOO. Hlavním bodem programu bylo domluva na jednu velkou akci, kterou bude pořádat a Jihlavská ZOO a my bychom měli být její součástí. Vše proběhlo podle plánu, navíc nám velmi přálo počasí, a tak jsme dostali i krátkou komentovanou tour po ZOO, kde nás všechny nejvíce nadchla dvojice Arů Hyacintových. Kdyby nás paní "nevyhnala", nejspíše tam jsme ještě nyní.

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


25:LIS

Volné létání papouškům v zimním období jistě schází a to jim přece nemůžeme udělat. Proto jsem zase vyrazili do tenisové haly Cibulka si pěkně polétat.

Fotogalerii z létání najdete zde.


18:ŘÍJ

Dne 9. října jsme mohli na televizi Prima v pořadu Váš Prima receptář sledovat reportáž z našeho natáčení s televizí Prima. Reportáž se týkala právě volného létání papoušků a myslíme si, že se velice povedla. Pokud jste toto vysílání nestihli, níže vám poskytneme odkaz na záznam z tohoto pořadu.

Záznam najdete zde.


08:ŘÍJ

Naše skupina se vydala na výlet do Olomouce na výstavu EXOTA 2016. Jelikož jsme se rozhodli cestovat vlakem, bylo o zábavu postaráno po celou dobu výletu.


05:ŘÍJ

Přinášíme malou reportáž z našeho prvního veřejného létání na Podolance, určitě se podívejte, krásné počasí, krásní opeřenci a bezva návštevníci. Den se opravdu vydařil.

Celou reportáž najdete zde.
Fotogalerii z akce najdete zde.


02:ŘÍJ

Zimní sezóna létání v hale byla odstartována a my jsme museli být u toho - jak jinak, že? Akci pořádá TENIS CIBULKA v Praze a je dostupná pro širokou veřejnost, takže můžete přijít se podívat a nebo rovnou vzít svého papouška se prolétnout. Termíny budou vypsány na FB tenisové haly nebo je možné zaslat dotaz přes FB, odpoví Vám určitě rychle. První plány jsou na dva termíny týdně, jeden kolem poledne ve středu a druhý na neděli v podvečer. Ovšem berte to jen orientačně a termín vždy ověřte, samozřejmě záleží na vytížení haly.

Důležité upozornění: Pro bezpečnost našich papoušků, bude vstup povolen pouze s papouškem, který má testy na virové onemocnění PBFD a APV a to nejdéle půl roku staré. Doufám že toto opatření vnímáte stejně pozitivně jako my a jako určitou ochranu našich mazlíčků.

gallery

gallery

gallery

Odkaz na FB Tenis Cibulka najdete zde.


01:ŘÍJ

Dnes pořádáme veřejné lítání papoušků na Podolance. Přijďte se podívat na volně létající papoušky ARA ARARAUNA, ARA ARAKANGA, MNÍŠEK ŠEDÝ, ŽAKO KONGO a třeba ještě někdo překvapí. Jste srdečně zváni.


17:ZÁŘ

Naše skupina se účastnila oslav v Praze Karlíně, kam jsme byli s papoušky pozváni. Ale hlavně ranní skupina se v dopoledních hodinách vydala hledat ztraceného papouška. Jak to dopadlo se dočtete v podrobném článku.

Jak to dopadlo s Majkym najdete zde.


16:ZÁŘ

Prima překvapení se dnes stalo skutečností. A o co vlastně šlo? Televice PRIMA natáčela o volnoletectví a jak jinak než s námi. Vysílat by se to mělo 9.10.2016 od 12:40 v pořadu "Váš Prima receptář". Tak se nezapomeňte dívat.

Fotogalerii z natáčení najdete zde.
Článek o natáčení na serveru Ararauna.cz najdete zde.


14:ZÁŘ

Člen naší skupiny Charlie opět zářil v televizi. Jeho již druhé vystoupení v dětském pořadu Kouzelná školka můžete vidět na webu České televize, pořad ze 14.9.2016.

Pořad Kouzelné školky najdete zde.


03:ZÁŘ

Opět jsem zažili krásný den na Podolance. Tentokrát to ale bylo v něčem malinko jiné, ale postupně. První pozitivní věc - navštívil nás Larry se kterým jsme se potkávali převážně v hale a jelikož létá krásně, věříme, že se zase přijede ukázat. Druhá pozitivní věč - Oskárek nás opět utvrdil, že to prostě umí a krásně létá. Určitě se podívejte na jeho videogalerii. Třetí pozitivní věc - Sára udělala krásné velké kolečko a jelikož tolik nelítá, je to pro nás opravdu pohádka. I toto video najdete v Sáry videogalerii. Čtvrtá pozitivní věc - Elinka, která je trochu nedůvěřivá k ostatním lidem a hlídá si jen toho svého, dnes sama dobrovolně přelétla z bidla na mojí maličkost. A pak že jim to létání nepomáhá. Zde je vidět krásný příklad. Pátá pozitivní a naprosto nečekaná událost - kolem prochází čteřice přijemných lidí a ptají se, zda se mohou chvilku zastavit a podívat. Na tom by nebylo nic neobvyklého, často kolem prochází lidé, jezdí kolaři a udělají nějaké to foto. O to větší překvapení pro nás bylo, když jsme po nějaké době zjistili, že nejde o náhodné kolemjdoucí. Ano přátelé, tato skupinka lidí se na nás přijela podívat záměrně a cíleně. Prostě si udělali výlet na náš papouščí trénink. No tak musíte uznat, že toto jsem museli zdokumentovat a děkujeme za přízeň. Opravdu vyjímečný den.

Oskárek a Larry na Podolance

První fanklub dorazil

gallery

Videogalerii Oskárka najdete zde.

Videogalerii Sárinky najdete zde.


27:SPR

Dnes jsme měli na Podolance velký den. Sešlo se nás poměrně dost a mohli jsme být na letišti, protože přijel sice jeden modelář, ale byl naprosto v pohodě - své letadlo nechal v autě a pozoroval s námi papoušky. Prostě dnes létali oni. Tímto mu moc děkujeme a příště dostane přednost zase on. Každopádně se zde stalo ještě něco mnohem více pozitivního - Rozárka byla úplně poprvé bez kšírků a pěkně si to užila. Baboo také neměla kšírky, a tak to byl opravdu velký den. Natočili jsme i několik videí, které postupně představíme. Baboo i Rozárka jsou pašáci.


 

26:SRP

Naše skupina navštívila výstavu papoušků pořádané v Botanické zahradě Praha. Místo není vybráno jen tak, v botanické zahradě můžete mimo krásných květin vidět i opuštěné či týrané papoušky o které se zde stará slolečnost Laguna. Tímto bych chtěl i poděkovat Magdě Žohové za umožnění ukazky těchto papoušků. Myslím, že každý kdo uvažuje o koupi opěřence jako mazlíčka, měl by se jít do Laguny podívat, jak to dopadá, pokud se majitel o papouška přestane starat a tím začne strádat. Chcete aby Váš papoušek takto dopadl? Jistě ne, proto nákup papouška dobře rozmyslete, je to závazek mnohdy na více generací.

gallery

gallery

gallery


19:SRP

V pátek proběhlo naše již skoro tradiční grilování v Roklince s pořadovým číslem tři. Opět se nás sešlo poměrně hodně a tak byla dobrá nalada. Papouškům se to moc líbilo, což je vidět i z fotek. Musím se přiznat, že pro mě jedna infarktová situace nastala a to když se naše Sára rozhodle proletět. Vznesla se z Rokliny ven, zabočila směrem doprava a malinko již mizela za stromy. Naštěsí těch stromů tam není mnoho a tak jsme ji pořád částečně viděli. Udělala si jedno krásné kolečko a následně opět slétla k nám a přistála na ruku. Je to prostě holka šikovná.

Fotogalerii z akce najdete zde.


8:SPR

V tento den se zrodil nápad na vytvoření webových stránek. Přeci jen naše mediální cesta jde strmě nahoru a tak by bylo fajn si o nás něco málo přečíst.


6:SPR

Krásný den na krásném místě za krásného počasí to je jedině Papouščí den na Krásném a tam jsme opravdu nemohli chybět.

Fotogalerii z akce najdete zde.


Novinky roku 2017 >>        Novinky roku 2018 >>        Novinky roku 2019 >>

zpátky nahoru