Novinky z našeho ptačího světa 2017

Naše skupina vstupuje do svého druhého společného roku. Opět se Vám budeme snažit přinášet to nejzajímavější, co se u nás událo. Přejeme hezké čtení :-)

30:PRO

Všem návštěvníkům našich stránek, létacích či nelétacích akcí, milovníkům papoušků a i těm ostatním, bychom chtěli popřát jen to nej do nového roku 2018.

Další novinky roku 2018 naleznete zde >>

gallery


17:ZAR

Máme za sebou druhé oficiální veřejné létání a samotné nás překvapil Váš zájem. Tolik lidí jsme opravdu nečekali. Určitě se podívejte na fotogalerii.

Fotogalerii z veřejného létání naleznete zde.


04:ZAR

Létání pro veřejnost
Tak jako minulý rok, i letos jsme rozhodli uspořádat veřejné létání našich papoušků. Tentokrát na nové lokalitě u Mělníka. Přiďte se podívat, jste srdečně zváni.

Kompletní pozvánku naleznete zde.


18:SRP

Opět jsme si byli zalétat kousek od Mělníku. Dnes v papouščím složení Bobina, Elinka, Lily, Goldie, Ivánek, Charlie, Oskárek a nová kamarádka Jackie. Dnešní létání bylo speciální, protože se z Oskárka stal volnoletec! Gratulujeme a přejeme Oskárkovi mnoho šťastných a úspěšných letů :-)

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


12:SRP

Koukněte na naše nové video Rika se Sárou. Riko je volnoletcem zatím jen pár týdnu a je vidět že si to moc užívá a létání jej baví. Kupodivu více než Sáru, která létá již druhou leteckou sezónu.

Videa naleznete zde.


05:SRP

Rok s rokem sešel a je tu opět Papouščí den na Krásném, kam jsme tentokrát vyrazili ještě o den dříve než loni. Moc jsme si to užili a setkali se s přáteli se stejným koníčkem. Prostě parádní víkend.

Celý článek z akce Papouščí den naleznete zde.


31:ČEC

Poslední červencový den, aneb létání papoušků na mělnicku. Dnešní den byl speciální především v počtu druhů papoušků - Žako Kongo, Mníšek Šedý, Ara Ararauna, Ara Arakanga, Ara Červenoramenný, Aratinga Sluneční a Kakadu Bílý. Do party nám chyběl ještě Amazoňan Pomoučený Ivánek a Kakariky červenohlavý Zoldý. Riko se také proletěl na volno poprvé se svými kamarády. Papoušci si to opět moc užili, ať už ve volném letu, nebo posedáváním na rameni.


22:ČEC

Nějak se nám sešly narozeniny a svátky, a tak to bylo potřeba pořádně oslavit. No a jak jinak, než létáním papoušků, grilováním a nocováním v Roklince. Naprosto úžasná akce se skvělou partou opravdových přátel - spíše rodinou. A to je na naší skupině to nejdůležitější a nejlepší.

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


15:ČEC

Přivítali jsme 1000. fanouška na našem Facebookovém profilu a připravili pro něj krásný den s našimi papoušky, s papoušky Společnosti Laguna a návštěvou Bioparku Štít. Nádherná akce UK1000 - jak jsme ji začali přezdívat.

Článek z akce UK1000 naleznete zde.

Fotogalerii z akce UK1000 naleznete zde.

04:ČEC

Máme krásné místo na létání a s dovolením majitelů pozemků jsme jej ihned museli vyzkoušet s Rikem a Sárou. Ten klid a pohoda je opravdu úžasný. Trénink na "provázku" těm našim dravcům šel dobře i v dost silném větru. Příště necháme Sáru ještě malinko rozkoukat a již ji pustíme opět na volno. Je to pro ni nové prostředí a tak trocha opatrnosti není na škodu. Riko bude dále trénovat a třeba za pár týdnů budou létat spolu.

 


03:ČER

Ke konci minulého roku nás kontaktovala ZOO Jihlava, zda-li bychom se nechtěli společně s našimi papoušky zúčastnit oslav 60-tého výročí založení ZOO. Náš termín byl domluven společně s dětským dnem, který bude ZOO v červnu pořádat. Nám se tento nápad samozřejmě zamlouval, a tak jsme po pár průzkumech terénu dorazili na místo v onen den. Měli jsme k dispozici velký, travnatý výběh, kde jsme roztáhly přístřešky a židličky. Papoušci byli celou dobu ve stínu, aby jim nebylo horko. Návštěvníci byli neskutečně nadšeni. Během dne jsme lidem ukazovali trénink, přelety a občas proběhlo i nějaké to focení s papouškem na rameni. Návštěvníkům jsme popisovali chod domácnosti s papouškem, jejich zvyky a návyky a samozřejmě jsme také nezapomněli povídat o záchranné stanici Společnosti Laguna. Dětský den jsme si my i papoušci neskutečně užili.

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

Fotogalerii ze ZOO Jihlava naleznete zde.


27:KVĚ

Tuto sobotu jsme byli společně s Lagunou a jejím týmem pozváni na dětský den v překrásném Bioparku Štít. Našim úkolem bylo volné létání s papoušky po areálu a předání informací o papoušcích návštěvníkům. Z Laguny se také přivezlo několik papoušků - Kakadu Muchla, Kubík a Kvíka a Ara Ararauna Bucky. Papoušci mohli být puštěni na volno díky skvělé proletové voliéře. Moc jsme si to užili a jistě se tam ještě někdy se svými opeřenci ukážeme.

Fotogalerii z dětského dnu naleznete zde.


23:KVĚ

Za posledních pár dní jsme byli několikrát létat s našimi papoušky. Počasí se nám umoudřilo a tak je potřeba využít každé příležitosti.

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


08:KVĚ

Jelikož se nám blíží akce v ZOO Jihlava, jeli jsme malinko okouknout terén. A že to byl zážitek, nemusíme ani říkat. Měli jsme jedinečnou možnost nakrmit žirafy a podívat se na nějaké to zázemí ZOO. Samozřejmě nemohl chybět náš oblíbený "modrák" - ARA HYACINTOVÝ.

 

gallery

gallery

gallery

Celou fotogalerii z našeho výletu naleznete zde.


14:DUB

Skupina Uzavřená křídla není jen skupina se stejným zájmem o volné létání papoušků, ale je to především skvělá parta lidí, která se ráda sejde i mimo létací akce. Jsem rád, že do této party patřím a když jsem potřeboval pomoct s likvidací prasátka a nějakého dalšího proviantu, většina se dostavila a přiložila "ruku" k dílu. Akce Prase - jak byl pracovní název měla úspěch a všem děkuji za účast, Radek. Jak to probíhalo se podívejte ve fotogalerii.

 

gallery

gallery

gallery

 

gallery

Celou fotogalerii z oslavy naleznete zde.


05:DUB

Dnes jsme se vydali na základní školu v Libiši, kde jsme ve spolupráci se Společností Laguna udělali dětem ukázku papoušků. Zástupce Laguny Kuba - Kakadu Žlutočečelatý si to moc užíval a také se hezky v tělocvičně prolétl. Samozřejmě se to neobešlo bez přednášky jak se o papoušky starat a co nastane když se lidé o ně nestarají. Snad si to vezmou k srdci a žádný z jejich opeřenců nebude dalším návštěvníkem v Laguně. Věříme, že se to všem líbilo a brzy se uvidíme s další třídou.

Celou fotogalerii z akce naleznete zde.


01:DUB

Nevyvenčit v tak krásném počasí naš papoušky ani nejde a proto jsme se vydali na Podolanku se trochu proletět. Sice foukal trochu vítr, což některým nevyhovovalo, ale jiní si to užívali a ukazovali svá křídla. Riko byl poprvé pořádně venku a zkoušeli jsme létat na kšírách. Jak se to povedlo koukněte na video. No a jelikož byl apríl, musel nás někdo napálit a to hned jeden z papoušků. Mníšek Bobina se nám schovala pod auto a vylezla k motoru. Vtipálek, si jako myslela, že ji nenajdeme :-D

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery


28:BŘE

Další úkol ve Společnosti Laguna, který jsme si dali za svůj, a to opět úklid venkovní voliéry. Tentokrát přímo v Botanické zahradě UK v Praze. Již brzy začne teplé počasí i v ranních a nočních hodinách, tak ať mohou papoušci hezky ven.

Pár fotek z akce naleznete na webu Společnosti Laguna zde.


19:BŘE

Voliéra v Montessoti je připravena na papoušky a tak došlo na jejich vypouštění. Doufáme, že se o ně děti budou dobře starat, na co občas také sami dohlédneme.


17:BŘE

Když je ve Společnosti Laguna potřeba udělat nějaká práce, tak neváháme a jdeme. Tentokrát jsme zašli do IMSP - International Montessori School of Prague, kde má Laguna pro děti venkovní voliéru na australské papoušky a trochu ji po zimě uklidili.


04:BŘE

Konečně začíná být venku trochu přijatelně a tak využíváme každé chvilky na protáhnutí křidélek, nasátí sluníčka a bereme naše mazlíčky ven. Po dlouhé zimě si to jistě zaslouží a je to jen k jejich prospěchu.

Celou fotogalerii naleznete zde.


18:ÚNO

Zima je bohužel dlouhá a díky ptáčí chřipce není možné se společně scházet na létání v nafukovací hale v Praze. Tak jsme si udělali malou sokromou létací párty u nás v klasické malé vesnické tělocvičně. Na ideální prolet to sice nění, ale rozhodně lepší než doma v obýváku :-).

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

 


10:ÚNO

Úklid v Laguně nás docela "nakopnul" a tak chodíme pomáhat s krmení a úklidem skoro každý den. V kalendáři máme rozpis a postupně se střídáme, dle našich možností. Pokud by jste i vy chtěli pomoc Laguně, určitě koukněte na jejich stránky.

Více o společnosti Laguna najdete na jejich internetových stránkách zde.


08:LED

O tomto víkendu jsme se vydali do Společnosti Laguna za papoušky a šli jim trochu poklidit jejich prostředí velkým úklidem. Snad to za pár dní bude ještě poznat.

Celý článek jak to probíhalo a fotogalerii najdete zde.


01:LED

A je to zde - 1. ledna 2017 0:16. Ještě jednou a velmi rádi přejeme všechno nejlepší v novém roce 2017. Tento rok pro Vás připravujeme spoustu zajímavých akcí, a tak pevně věříme, že jej pro Vás uděláme opět co nejvíce zajímavý.

Foto galerie


<< Novinky roku 2016        Novinky roku 2018 >>        Novinky roku 2019 >>

zpátky nahoru